Om Michael och Michael

”Tillgänglighet och flexibilitet. Skräddarsydd öppenvård på hemmaplan, samt utredningar av hög kvalitet”

Michael & Michael är ett öppenvårdsföretag som startade 2011 och bedriver öppenvård med fokus på familjebehandling och utredningar. Idag har företaget 5 anställda, samt ett brett nätverk av konsulter att knyta till aktuellt uppdrag.

Det huvudsakliga verksamhetsområdet är idag kommuner i Skåne,Småland, Blekinge samt Halland där vi bistår med öppenvård, utredningar, bemanning, Jourhem samt förstärkta familjehem.

Vi arbetar även preventivt, men vår primära målgrupp är de familjen vilken den befintliga öppenvården ej fullt ut hanterar, men där man önskar undvika en placering på institution. Att arbeta på hemmaplan har i de flesta fall fördelar behandlingsmässigt.

HUR VI ARBETAR?

Vår mottagning finns i centrala Malmö, men vi arbetar främst med uppsökande familjebehandling. Vi arbetar rum mmmed miljöterapeutiska interventioner via aktiviteter utanför hemmet, individuellt och i grupp, såväl som individuella samtal med utgångspunkt i främst KBT och MI.

 Att arbeta i ett team ger behandlingsfördelar både gentemot ungdomen och föräldrarna

Hör gärna av Er för frågor och dialog kring just er specifika situation.

VILKA ÄR VI?


Michael Karlsson

Legitimerad psykolog med mångårig erfarenhet inom både offentlig och privat verksamhet. Arbetar med utredning, behandling och handledning inom socialtjänst och skola.

mk@michaelochmichael.se   Tel: 0703-163370


09052013-_MG_2486

Michael Arvidsson

Behandlingspedagog, ART-instruktör.
 Utbildad inom MI (Motiverande Samtal) med mångårig erfarenhet från en handfull behandlingshem, däribland Råby Ungdomshem. Michael har arbetat med åtgärdsprogram på en rad grundskolor runt om i södra Sverige såväl som flertalet kontaktmannauppdrag åt socialtjänsten. Därtill observationer och utredningar utifrån BBIC. Delägare till M&M tillsammans med Michael Karlsson.     ma@michaelochmichael.se   Tel: 0730 32 76 08


Tomas Richter

tomas@michaelochmichael.se


Malik Sesay

malik@michaelochmichael.se


Lena Söderquist

lena.s@michaelochmichael.se


Kristina Söderbom

kristina@michaelochmichael.se


Samt ett brett nätverk av kompetenta medarbetare och samarbetspartners, allt utifrån behov.